Färska vårrullar med tofu och thaibasilika
När man gör egna vårrullar krävs lite koncentration, men oj så gott det blir! Dessa innehåller bland annat tofu, nudelsallad och morötter – alltsammans får smak av favoriter som ingefära, sambal oelek och thaibasilika. Servera med en liten skål ljuvlig dipsås!
Ingredienser
4 portioner
Vårrullar
1/2 paket frysta sojabönor (à 250 g)
100 g glasnudlar
1 msk riven ingefära
2 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
270 g tofu
2 morötter
2 röda paprikor
1/2 gurka
2 hjärtsallad
20 runda rispapper
1/2 kruka thaibasilika
Dipsås
skal från 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
1/2 citrongräs (vita delen)
1/2 spansk peppar
3 msk fisksås
1 tsk sesamolja
2 msk vatten
1 tsk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1673 KJ / 400 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, ett tips är att ha i lite majonäs i vårrullen också
Sofia
2021-01-25Hej Josefine! Nja, det stämmer inte riktigt. Just ICAs Fisksås innehåller fiskextrakt (ansjovis) så det skulle vi inte rekommendera till de som vill undvika fisk. Smaksätt gärna med japansk soja istället! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-04-20Icas egna fisksås innehåller ingen fisk utan bara fiskarom, alltså kan även vegetarianer äta mat med fisksås i om en vill :)
Josefine
2016-04-17