Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

103
4
Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

När man gör egna vårrullar krävs lite koncentration, men oj så gott det blir! Dessa innehåller bland annat tofu, nudelsallad och morötter – alltsammans får smak av favoriter som ingefära, sambal oelek och thaibasilika. Servera med en liten skål ljuvlig dipsås!

Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

Ingredienser

4 portioner

Vårrullar

1/2 paket frysta sojabönor (à 250 g)
100 g glasnudlar
1 msk riven ingefära
2 msk fisksås
1 tsk sesamolja
1 tsk sambal oelek
270 g tofu
2 morötter
2 röda paprikor
1/2 gurka
2 hjärtsallad
20 runda rispapper
1/2 kruka thaibasilika

Dipsås

skal från 1 lime
1 msk färskpressad limesaft
1/2 citrongräs (vita delen)
1/2 spansk peppar
3 msk fisksås
1 tsk sesamolja
2 msk vatten
1 tsk sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Sofia

2021-01-25

Jättegott, ett tips är att ha i lite majonäs i vårrullen också

Redaktionen

2016-04-20

Hej Josefine! Nja, det stämmer inte riktigt. Just ICAs Fisksås innehåller fiskextrakt (ansjovis) så det skulle vi inte rekommendera till de som vill undvika fisk. Smaksätt gärna med japansk soja istället! Hälsningar Michelle

Josefine

2016-04-17

Icas egna fisksås innehåller ingen fisk utan bara fiskarom, alltså kan även vegetarianer äta mat med fisksås i om en vill :)

Näringsvärde per portion

Energi 1673 KJ / 400 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden