Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

103
4 Klimatsmart
Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

När man gör egna vårrullar krävs lite koncentration, men oj så gott det blir! Dessa innehåller bland annat tofu, nudelsallad och morötter – alltsammans får smak av favoriter som ingefära, sambal oelek och thaibasilika. Servera med en liten skål ljuvlig dipsås!

Skriv ut
Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

Ingredienser

4 portioner

Vårrullar

1/2
paket frysta sojabönor (à 250 g)
100 g
glasnudlar
1 msk
riven ingefära
2 msk
fisksås
1 tsk
sesamolja
1 tsk
sambal oelek
270 g
tofu
2
morötter
2
röda paprikor
1/2
gurka
2
hjärtsallad
20
runda rispapper
1/2
kruka thaibasilika

Dipsås

skal från 1
lime
1 msk
färskpressad limesaft
1/2
citrongräs (vita delen)
1/2
spansk peppar
3 msk
fisksås
1 tsk
sesamolja
2 msk
vatten
1 tsk
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

103

Kommentarer

Sofia

2021-01-25

Jättegott, ett tips är att ha i lite majonäs i vårrullen också

Redaktionen

2016-04-20

Hej Josefine! Nja, det stämmer inte riktigt. Just ICAs Fisksås innehåller fiskextrakt (ansjovis) så det skulle vi inte rekommendera till de som vill undvika fisk. Smaksätt gärna med japansk soja istället! Hälsningar Michelle

Josefine

2016-04-17

Icas egna fisksås innehåller ingen fisk utan bara fiskarom, alltså kan även vegetarianer äta mat med fisksås i om en vill :)

Näringsvärde per portion

Energi 1673 KJ / 400 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept