Grönsaker i ostronsås med cashewnötter
En thaiinspirerad rätt kommer lastad! Med färska grönsaker som får stekas ihop med ostronsås, cashewnötter och thaibasilika. Både ris och nudlar passar till - välj det du är mest sugen på! Servera med syrliga och fräscha limeklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar (gärna fullkorn)
1 aubergine
1 grön paprika
1 röd paprika
1 rödlök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
250 g sojabönor
1 dl vatten
150 ml ostronsås eller teriyakisås
1 kruka thaibasilika
100 g naturella cashewnötter
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 578 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nä ingen hit. Smaklöst och ganska trist.
Maria
2024-02-18Nej fy! Hatar att slänga mat, men det här gick INTE. Tog ostronsås och det smakade ej gott. Snabb mat dock, men rekommenderar nog starkt att prova någon färdig woksås istället. Fick pina i mig och slänga resten.
Josefin
2024-02-06Gjorde med teriakisås. Möjligt stt det blir bättre med ostronsås.
Maria
2023-03-06