UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Bacon med stuvad spenat

Stuvad spenat är en underskattad rätt då spenat innehåller mycket härliga och bra näringsämnen. Stuva bladspenat med grädde och servera sen med knaperstekt bacon, nykokt potatis samt lite härligt röda plommontomater för att sätta lite mera färg på rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten.  
  2. Koka potatisen. 
  3. Låt spenaten rinna av i ett durkslag.  
  4. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Lägg ner spenaten och låt sjuda ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Stek baconet i oljan i en stekpanna. 
  6. Skär tomaterna i bitar och blanda dem med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Servera spenaten med bacon, tomater och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 400 g fryst bladspenat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 575 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept