Bacon med stuvad spenat

29
13
Bacon med stuvad spenat

Stuvad spenat är en underskattad rätt då spenat innehåller mycket härliga och bra näringsämnen. Stuva bladspenat med grädde och servera sen med knaperstekt bacon, nykokt potatis samt lite härligt röda plommontomater för att sätta lite mera färg på rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Bacon med stuvad spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
400 g
fryst bladspenat
3 dl
matlagningsgrädde
2
förp bacon (à 140 g)
1/2
ask plommontomater (à 500 g)

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 tsk
olja
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Sofia

2021-06-14

Gott!! Bytte ut bacon mot falukorv och kokade upp spenaten i rejält med grädde och kryddor, stavmixade spenaten innan servering. Gott tyckte alla!

Patrik

2021-06-13

Väldigt dåligt med bacon. Räcker ju långt ifrån till 4 personer

Stina

2021-06-09

Enkel vardagsmat. Gott. Barnet åt med god aptit.

Näringsvärde per portion

Energi 2409 KJ / 575 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept