Bacon med stuvad spenat

Stuvad spenat är en underskattad rätt då spenat innehåller mycket härliga och bra näringsämnen. Stuva bladspenat med grädde och servera sen med knaperstekt bacon, nykokt potatis samt lite härligt röda plommontomater för att sätta lite mera färg på rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
400 g fryst bladspenat
3 dl matlagningsgrädde
2 förp bacon (à 140 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
salt
peppar
1 tsk olja
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 575 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
jättegott!!!!
Sofia
2021-06-24Gott!! Bytte ut bacon mot falukorv och kokade upp spenaten i rejält med grädde och kryddor, stavmixade spenaten innan servering. Gott tyckte alla!
Sofia
2021-06-14Väldigt dåligt med bacon. Räcker ju långt ifrån till 4 personer
Patrik
2021-06-13