Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Salsiccia med krämig kål

Saftig och smakrik salsiccia paras ihop med krämig savoykål i en oemotståndlig kombination. Salsiccia är en god italiensk färskkorv på fläsk som har en fin sälta och mycket smak. Korven balanseras här upp perfekt av gräddstuvad kål som blir len och mjuk efter ett par minuter i pannan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Skala och koka potatisen.
  2. Kål: Dela äpplet i fyra klyftor, skär bort kärnhuset och skiva klyftorna.
  3. Fräs äpple och kål i omgångar i oljan i en stekpanna någon minut.
  4. Blanda mjölk, grädde och majsstärkelse. Häll ner i pannan och koka sakta någon minut. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Hacka persiljan och strö över vid servering.
  6. Korv: Stek korvarna i oljan ca 12 minuter. Vänd då och då.
  7. Servera korven med kålen och kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
Kål
  • 1 äpple
  • 200 g mix av savojkål
  • 1 msk olja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Korv
  • 600 g salsicciakorv
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3330 kJ / 796 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer