Salsiccia med krämig kål
Saftig och smakrik salsiccia paras ihop med krämig savoykål i en oemotståndlig kombination. Salsiccia är en god italiensk färskkorv på fläsk som har en fin sälta och mycket smak. Korven balanseras här upp perfekt av gräddstuvad kål som blir len och mjuk efter ett par minuter i pannan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Kål
1 äpple
200 g mix av savojkål
1 msk olja
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1/2 kruka persilja
Korv
600 g salsicciakorv
1 msk olja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3330 KJ / 796 kCal
Fett45 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein39 g
Kommentar
Den här rätten var riktigt bra bortsett ifrån att korven var väldigt grovmalen, vilket gör att brosk och ben flisor märks tydligt och mycket.
Peter
2016-09-01