Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

En vacker och god rätt med stekt korv och stuvade grönsaker, fast med grönsakerna i fokus. Den italienska färskkorven salsiccia gör sig utmärkt att tillaga i ugnen, som fyllning i ”champinjonhattar” med crème fraiche-stuvade spenaten till.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Crème fraiche-stuvad spenat, salsiccia, svamp och stekt lök

Ingredienser

4 portioner
250 g skogschampinjoner
400 g färsk salsicciakorv (eller annan färskkorv)
400 g färsk bladspenat
2 dl crème fraiche (34 %)
1 gul lök
125 g salladslök
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm peppar
parmesan att riva eller hyvla över

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2308 KJ / 552 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Salsiccia med krämig kål
    Betyg 3.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatispizza med pecorino och svamp
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stuvad spenat
    Betyg 4.7 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampfrittata med lagrad ost
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bacon med stuvad spenat
    Betyg 3.2 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad