Crab linguine med citron
Laga krabbpasta med både citronjuice och -skal, heta chiliflakes, grädde och hackad persilja till middag. En superenkel varmrätt som känns lyxig utan att lämna ett stort hål i plånboken!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 kokta krabbor (à ca 600 g) eller 2 förp salladskrabba (à 170 g)
2 stora rivna vitlöksklyftor
1/2 - 1 tsk chiliflakes
2 msk olja
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
4 - 5 msk färskpressad citronjuice
4 port linguine eller spaghetti
2 dl pastavatten
salt
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder crab sticks och lägger till hackad rödlök, vitt vin och något grönt t ex ruccola eller haricot verts för att få lite mer färg, smak och konsistens
Monica
2024-04-13Tack till alla tidigare tips. Jag hällde bort vattnet från krabburken och blandade 50/50 med räkor. Tog även 50/50 vitlök schalottenlök. Och mera kryddor bl a citronpeppar. Då blev det gott!
Jean
2023-09-15Väldigt gott. Förstår inte de låga betygen.
Christopher
2023-04-29