Crab linguine med citron

Laga krabbpasta med både citronjuice och -skal, heta chiliflakes, grädde och hackad persilja till middag. En superenkel varmrätt som känns lyxig utan att lämna ett stort hål i plånboken!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 kokta krabbor (à ca 600 g) eller 2 förp salladskrabba (à 170 g)
2 stora rivna vitlöksklyftor
1/2 - 1 tsk chiliflakes
2 msk olja
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
4 - 5 msk färskpressad citronjuice
4 port linguine eller spaghetti
2 dl pastavatten
salt
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med tidigare kommentarer om att salladskrabba inte var någon hit. Den var geggig och smaklös. Däremot blev smaken av citron väldigt dominant och tog över smaken av både vitlök och chiliflakes. Lena
Lena
2025-01-14Jag använder crab sticks och lägger till hackad rödlök, vitt vin och något grönt t ex ruccola eller haricot verts för att få lite mer färg, smak och konsistens
Monica
2024-04-13Tack till alla tidigare tips. Jag hällde bort vattnet från krabburken och blandade 50/50 med räkor. Tog även 50/50 vitlök schalottenlök. Och mera kryddor bl a citronpeppar. Då blev det gott!
Jean
2023-09-15