Het krabbdipp
Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1578 KJ / 378 kCal
Fett32 g
Salt1.52 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
Både jag & min 14-åring älskar denna, både som förrätt & som snack framför tv:n! Har gjort den flera gånger - har Hellman's mayo som är lite syrligare än vanlig svensk majonnäs.
Cecilia
2018-07-25Så himla god! Bytte hälften av majonnäsen till créme fraiche 34%, funkade men kanske spelar de sparade kalorierna inte så stor roll, med tanke på resten av rätten Riktigt bra rätt medan man väntar på grillen!
Benny
2015-06-30