Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het krabbdipp

Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av vätskan från krabbköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla salladslöken fint.
  3. Blanda krabba, chili, salladslök, ost, majonnäs, salt och peppar i en bunke.
  4. Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter.
  5. Servera krabbdippen med crostini.

För alla

Fri från laktos, men kontrollera innehållet i crostinin.
Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i crostinin.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i crostinin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk krabba (à ca 170 g)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 salladslökar
  • 2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • crostini till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1578 kJ / 378 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept