Het krabbdipp

14
2
Het krabbdipp

Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Het krabbdipp

Ingredienser

6 portioner
1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering

För alla

Fri från laktos, men kontrollera innehållet i crostinin.
Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Kontrollera innehållet i crostinin.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i crostinin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Cecilia

2018-07-25

Både jag & min 14-åring älskar denna, både som förrätt & som snack framför tv:n! Har gjort den flera gånger - har Hellman's mayo som är lite syrligare än vanlig svensk majonnäs.

Benny

2015-06-30

Så himla god! Bytte hälften av majonnäsen till créme fraiche 34%, funkade men kanske spelar de sparade kalorierna inte så stor roll, med tanke på resten av rätten � Riktigt bra rätt medan man väntar på grillen!

Näringsvärde per portion

Energi 1578 KJ / 378 kCal
Fett 32 g
Salt 152 g
Kolhydrater 15 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden