Het krabbdipp

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
2
Het krabbdipp

Den här chiliheta krabbdippen är inget för fetträdda… Men det är svårt att låta bli att dubbeldippa! Krabbkött blandas med ost och majonnäs till en krämig röra som värms i ugnen. Fram med lilla kniven och bre på crostini eller rostat bröd. Perfekt tilltugg!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Het krabbdipp

Ingredienser

6 portioner
1 burk krabba (à ca 170 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 salladslökar
2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
crostini till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Både jag & min 14-åring älskar denna, både som förrätt & som snack framför tv:n! Har gjort den flera gånger - har Hellman's mayo som är lite syrligare än vanlig svensk majonnäs.

Cecilia

2018-07-25

Så himla god! Bytte hälften av majonnäsen till créme fraiche 34%, funkade men kanske spelar de sparade kalorierna inte så stor roll, med tanke på resten av rätten � Riktigt bra rätt medan man väntar på grillen!

Benny

2015-06-30

Näringsvärde per portion

Energi1578 KJ / 378 kCal
Fett32 g
Salt1.52 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabbpaj med spenat och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckesnittar med krabbröra, rosépeppar och lime
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krabba med äpple och avokado
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havssallad med grillad paprika på toast
Betyg 3.2 av 5.
164 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crab linguine med citron
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga