Havssallad med grillad paprika på toast

164
0
Havssallad med grillad paprika på toast

Pintxos är spanska tilltugg som man kan sätta en tandpetare i. Dessa läckra små munsbitar toppas med en krämig räk- och krabbröra med tabascosting. Mums till fördrinken!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Havssallad med grillad paprika på toast

Ingredienser

8 portioner
16 skivor baguette
200 g skalade räkor
1 burk krabba (à 170 g)
1 burk avrunnen strimlad grillad paprika (à 228 g)
1 1/2 dl majonnäs
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
ev några droppar tabasco

Till garnering

klippt smörgåskrasse

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri baguette.
Gör laktosfri: Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och kontrollera brödet.
Gör äggfri: Välj äggfri specialmajonnäs eller använd crème fraiche. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

164

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1157 KJ / 277 kCal
Fett 17 g
Salt 197 g
Kolhydrater 18 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden