Couscouswok med kikärter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscouswok med kikärter

För att göra couscousen lite roligare kan du woka den tillsammans med kikärter och andra grönsaker. Enkelt och fantastiskt gott att servera till kyckling eller bara som det är!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda citronsaften med olja och kryddor. Vänd ner kikärterna och låt marinera medan övriga ingredienser görs i ordning.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  3. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj, ansa och strimla paprikorna. Fräs grönsakerna i oljan i en wok eller stor stekpanna ca 5 min.
  4. Vänd ner couscousen och de marinerade kikärterna med dressingen. Servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • saft av 2 citroner (saft av 1/2 citron motsvarar ca 2 1/2 msk)
  • 5 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm chilipeppar
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 5 dl couscous
  • 3 morötter
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 msk olja till stekning
Lägg till i inköpslistan