Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous

Sugen på något fräscht och exotiskt? Då borde du testa kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous! Du steker kassler med curry och blandar couscous, kardemumma, apelsinskal och russin. Servera kasslern och couscousen med matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kycklingfonden och vatten. Tillsätt russinen, rivet apelsinskal och kardemumman.
  2. Rör ner couscous. Sätt på lock, ta från värmen och låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Skär kasslern i 2 cm stora tärningar. Strö lite curry över dem och stek hastigt i en het lättoljad stekpanna.
  4. Fluffa till cous-cousen med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikarna med kasslern.
  5. Garnering: Garnera gärna med strimlad purjolök och strimlat apelsinskal.
  6. Till servering: Servera med matlagningsyoghurt och grovt bröd samt frukt efteråt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl russin
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 2 krm malen kardemumma
  • 2 dl couscous
  • 600 g kassler
  • curry
  • olja
  • salt och peppar
Garnering
  • strimlad purjolök
  • strimlat apelsinskal
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?