Ugnsbakad fisk med lök och russin

4
2
Ugnsbakad fisk med lök och russin

Ugnsbakad fisk med lök och russin är ett spännande recept som är rikt på läckra och goda smaker. Du tillagar lax i ugn med en smakrik kryddning, persilja, morötter, lök och russin. En enastående god rätt som passar såväl till vardag som fest.

Ugnsbakad fisk med lök och russin

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous
1 knippa bladpersilja
2 morötter
1 tsk salt
2 tsk färskriven ingefära
1 tsk malen kanel
2 krm malen svartpeppar
olivolja
4 portionsbitar lax

Lökröra

1 gul lök
1 msk olivolja
2 dl russin (gärna sultan)
1 tsk malen kanel
1 tsk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

Gör så här

Tips

Byt ut couscous mot potatis eller ris.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot quornbiffar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Elinor

2007-01-10

Jättegott!Gjorde en sås av turkisk yoghurt och mango chutney till.Super!

Gerd

2006-10-03

Ganska gott och lite annorlunda. Nästa gång tar jag nog lite mer ingefära och minskar lite på kanelen.