Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad fisk med lök och russin

Ugnsbakad fisk med lök och russin är ett spännande recept som är rikt på läckra och goda smaker. Du tillagar lax i ugn med en smakrik kryddning, persilja, morötter, lök och russin. En enastående god rätt som passar såväl till vardag som fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka couscous enligt förpackningens anvisning.
  3. Lökröra: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i oljan i en panna. Lägg i russin, kanel och salt. Rör om och späd med lite vatten. Låt röran småkoka några minuter.
  4. Skölj och hacka persiljan. Skala och skiva morötterna tunt. Bred ut persilja och morötter i en ugnsfast form.
  5. Blanda ingefära, kanel och peppar och lite olivolja. Salta på laxen och gnid in dem med kryddblandningen. Lägg laxen på grönsaksbädden och fördela lökröran över.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

Tips

Byt ut couscous mot potatis eller ris.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot quornbiffar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 morötter
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm malen svartpeppar
  • olivolja
  • 4 portionsbitar lax
Lökröra
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl russin (gärna sultan)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan