Couscoussallad

Recept på färgstark och smakrik couscoussallad. Du gör den av bland annat purjolök, soltorkade tomater, bladpersilja, babyspenat, fetaost, parmesan och citronskal. Snabblagat och smakrikt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1/3 purjolök (gärna den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
ev olivolja att ringla över
ev citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2961 KJ / 707 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater70 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stJättegod till grillat.
Carola
Supergod! Blandade couscousgryn och pärlcouscous, hälften av varje!
Alice
Jättegod och smakrik couscoussallad. Perfekt på buffébordet meden god sås till.
Ann-louis