Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wrap med kyckling, couscous och vitlökskvarg

Komplett måltid i ett bröd. Wrap med kyckling, couscous och vitlökskvarg är rätten där du får sötma från russin, salt från kycklingen och hetta från vitlöken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Bryn kycklingfiléerna i matfettet. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek kycklingfiléerna tills innertemperaturen är 70ºC, 15-20 minuter.
  3. Koka couscous enligt förpackningens anvisning. Blanda i russin när couscousen är klar.
  4. Vitlökskvarg: Skala och pressa ner vitlöksklyftan i kvargen, smaksätt med salt och peppar.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Skiva kycklingbrösten. Fördela couscous, tomatskivor och kyckling på tortillabröden, toppa med vitlökskvargen och oregano. Vik ihop till en wrap.

För alla

Gör glutenfri: välj ris eller quinoa istället för couscous. Välj majsbaserade tortillabröd eller hoppa över wrapsen.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Ta laktosfri crème fraiche i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin. Välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för kvarg.

Tips

Ha i en buljongtärning i couscousvattnet så smakar det toppen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • 2 dl couscous
  • 1/2 dl russin
  • 2 tomater
  • 4 wrap tortillabröd
  • färsk oregano till garnering
Vitlökskvarg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl kvarg (1%)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?