Kycklinggryta med smak av äppe och curry

11
1
Kycklinggryta med smak av äppe och curry

Himmelsk kycklinggryta med spännande kombinationer. Äppeljuice och curry ger kycklingen en fräsch touch. Couscousen med frukt och nötter bidrar med tjusig färg och rika smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Kycklinggryta med smak av äppe och curry

Ingredienser

4 portioner
1 hel kyckling
margarin att steka i
salt och peppar
1 tsk curry
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 dl konc äppeljuice
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
ev ca 2 - 2 1/2 tsk majsstärkelse

Äppel- och päroncouscous

1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk margarin att steka i
1 äpple
1 päron
3 dl couscous
2 dl jordnötter
2 dl russin
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut couscous och använd i stället ris eller quinoa.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

Kycklingen passar utmärkt att göra i förväg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Elisabet

2007-02-23

Supergott, vilken sås!!! Vi använde kycklingfiléer, delade dem i ca 4 bitar vardera och koktiden blev ca 25 minuter. Istället för couscous tog vi matvete, mycket gott tillsammans med äpplet och päronet! Maken gillar inte russin i mat, så vi uteslöt dessa. Detta blir nog en favorit.

Näringsvärde per portion

Energi 3490 KJ / 830 kCal
Fett 26 g
Läs mer om näringsvärden