Kycklinggryta med smak av äppe och curry
Himmelsk kycklinggryta med spännande kombinationer. Äppeljuice och curry ger kycklingen en fräsch touch. Couscousen med frukt och nötter bidrar med tjusig färg och rika smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling
margarin att steka i
salt
peppar
1 tsk curry
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 dl konc äppeljuice
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%)
ev ca 2 - 2 1/2 tsk majsstärkelse
Äppel- och päroncouscous
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk margarin att steka i
1 äpple
1 päron
3 dl couscous
2 dl jordnötter
2 dl russin
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3490 KJ / 830 kCal
Fett26 g
Kommentarer
Supergott! Stekte med lite lök och morötter oxå innan jag hällde på vätskan. En favorit direkt!
Anna
2023-09-05Supergott, vilken sås!!! Vi använde kycklingfiléer, delade dem i ca 4 bitar vardera och koktiden blev ca 25 minuter. Istället för couscous tog vi matvete, mycket gott tillsammans med äpplet och päronet! Maken gillar inte russin i mat, så vi uteslöt dessa. Detta blir nog en favorit.
Elisabet
2007-02-23