Kyckling med grönsakscouscous och russinsås
Kyckling som serveras med grönsakscouscous och en smarrig russinsås är en given vinnare. Couscousen och de krispiga wokgrönsakerna mättar gott med kycklingen. Russinsåsen med matlagningsyoghurt och mango chutney i rör du enkelt ihop.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor eller -filéer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
3 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl couscous
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 msk olja
1/2 dl russin
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2755 KJ / 658 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein67 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott tyckte hela familjen. Särskilt såsen. Lagade kycklingen i lergryta istället för micro. Tar längre tid men jag känner mig tryggare med att det blir genomstekt.
Eva-maria
2005-01-29Mmm...jättegott om man gillar olika smaker mötas i en spännande kombination. Lite orient, lagom svenskt och det går att krydda på mer om man vill. Barnen älskar detta.
Ann-sofie
2004-09-03