Kyckling med grönsakscouscous och russinsås
![Kyckling med grönsakscouscous och russinsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14538/cf_259/kyckling_med_gronsakscouscous_och_russinsas.jpg)
Kyckling som serveras med grönsakscouscous och en smarrig russinsås är en given vinnare. Couscousen och de krispiga wokgrönsakerna mättar gott med kycklingen. Russinsåsen med matlagningsyoghurt och mango chutney i rör du enkelt ihop.
![Kyckling med grönsakscouscous och russinsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14538/cf_259/kyckling_med_gronsakscouscous_och_russinsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor eller -filéer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
3 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl couscous
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 msk olja
1/2 dl russin
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk mango chutney
För alla
Ersätt couscousen med ris om du inte tål gluten. Matyoghurten kan ersättas med sojabaserad färskost utrörd i vatten om du inte tål mjölk eller laktos. Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.
Gör så här
Tips
Krydda gärna kycklingen innan den steks med 1-2 tsk curry för extra god smak (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2755 KJ / 658 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein67 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott tyckte hela familjen. Särskilt såsen. Lagade kycklingen i lergryta istället för micro. Tar längre tid men jag känner mig tryggare med att det blir genomstekt.
Eva-maria
2005-01-29Mmm...jättegott om man gillar olika smaker mötas i en spännande kombination. Lite orient, lagom svenskt och det går att krydda på mer om man vill. Barnen älskar detta.
Ann-sofie
2004-09-03