Kyckling med grönsakscouscous och russinsås

1
2
Kyckling med grönsakscouscous och russinsås

Kyckling som serveras med grönsakscouscous och en smarrig russinsås är en given vinnare. Couscousen och de krispiga wokgrönsakerna mättar gott med kycklingen. Russinsåsen med matlagningsyoghurt och mango chutney i rör du enkelt ihop.

Kyckling med grönsakscouscous och russinsås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingklubbor eller -filéer
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk soja
3 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl couscous
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 msk olja
1/2 dl russin
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk mango chutney

För alla

Ersätt couscousen med ris om du inte tål gluten. Matyoghurten kan ersättas med sojabaserad färskost utrörd i vatten om du inte tål mjölk eller laktos. Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen innan den steks med 1-2 tsk curry för extra god smak (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Eva-maria

2005-01-29

Gott tyckte hela familjen. Särskilt såsen. Lagade kycklingen i lergryta istället för micro. Tar längre tid men jag känner mig tryggare med att det blir genomstekt.

Ann-sofie

2004-09-03

Mmm...jättegott om man gillar olika smaker mötas i en spännande kombination. Lite orient, lagom svenskt och det går att krydda på mer om man vill. Barnen älskar detta.

Näringsvärde per portion

Energi 2755 KJ / 658 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 67 g
Läs mer om näringsvärden