Kyckling med grönsakscouscous och russinsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med grönsakscouscous och russinsås

Kyckling som serveras med grönsakscouscous och en smarrig russinsås är en given vinnare. Couscousen och de krispiga wokgrönsakerna mättar gott med kycklingen. Russinsåsen med matlagningsyoghurt och mango chutney i rör du enkelt ihop.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Pensla med soja. Lägg kycklingen i en mikrosäker form och täck med lock eller plastfolie. Tillaga på full effekt (max 800 W) 14-16 minuter för klubbor och 6-8 minuter för filéer. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  2. Koka upp vatten med salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 minuter. Fräs wokgrönsakerna i olja några minuter. Vänd ner couscousen.
  3. Finhacka russinen och blanda med matyoghurten. Krydda med salt, peppar och gärna mango chutney. Servera kycklingen med grönsakscouscous och sås.

För alla

Ersätt couscousen med ris om du inte tål gluten. Matyoghurten kan ersättas med sojabaserad färskost utrörd i vatten om du inte tål mjölk eller laktos. Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Tips

Krydda gärna kycklingen innan den steks med 1-2 tsk curry för extra god smak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor eller -filéer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk soja
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl couscous
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk mango chutney
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2112 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden