Pestokyckling med tomatcouscous | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestokyckling med tomatcouscous

Kycklingen blir sagolikt saftig och smakfull när du bakar den i ugnen med ett täcke av pesto. Servera kycklingen med trivsam couscous och färgglad tomatsallad med yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bred pesto på de tinade filéerna. Baka dem i ugn i 20 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisning på paketet, i buljongen. Toppa med yoghurt och servera med en fräsch tomatsallad.
  4. Komplettera med ett grovt bröd och frukt.

För alla

Pesto innehåller parmesanost och nötter eller solrosfrön.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris i stället för couscous och glutenfritt bröd till servering.
Gör äggfri: välj pesto utan parmesanost (som kan innehålla konserveringsmedlet lysozym, E1105).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfiléer (färska eller frysta)
  • 1/2 dl pesto
  • 3 dl couscous
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk salt
  • peppar från kvarnen
Till servering
  • yoghurt
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info