Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling- och auberginegryta

Kryddig och välsmakande kyckling- och auberginegryta. Tomater, spiskummin och kanel bidrar till en mustig och tilltalande gryta. Servera med couscous med pesto.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela kycklingklubborna en gång (i ben- och lårbitar). Stek dem, några åt gången, i en stekgryta eller stekpanna. Salta och peppra. Lägg över kycklingen i en stor gryta.
  2. Vispa ur stekpannan med några dl krossade tomater. Tillsätt resterande tomatkross, spiskummin och kanelstänger till grytan.
  3. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och därefter tvärs över i mindre bitar. Stek auberginen i olivolja så att den får lite färg.
  4. Lägg över auberginen i grytan. Koka i ca 40 minuter. Smaka av med salt. Servera med Couscous med pesto.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet funkar även med kycklingfilé (eller lammkotletter), men det blir mer smak om du använder kyckling med ben (eller lamm med ben).

Kycklingrätten kan lagas i förväg och värmas när det är dags att äta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 kycklingklubbor
  • olivolja att steka i
  • 2 paket krossade tomater (à 500 g)
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 kanelstänger
  • 1 aubergine
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1090 kJ / 260 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden