Cottage cheeselasagne med spenat
Vinnande lasagne med cottage cheese, krossade tomater, bladspenat och riven lagrad ost. En väldigt god variant av lasagne som du kan hetta till med en aning chilipulver. Du serverar lasagnen tillsammans med en härlig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
600 g fryst, tinad bladspenat
1 msk chilipulver
500 g cottage cheese
12 lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna lagrad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 476 kCal
Fett11 g
Salt0.28 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var hur gott som helst. Gör fler gånger, absolut
Ann-charlotte
2023-12-30Lagade receptet för första gången idag och jag ändrade om lite. Jag stekte 1 gul lök med ca 4 klyftor vitlök (eller en hel vitlök solo) i olivolja. Sedan la jag i ca 1 msk tomatpuré och så hällde jag över krossade tomater, sen hade jag i 2 st grönsaksbuljongtärningar. Hade i 1 st riven morot i såsen, torkad oregano och timjan. Hade även i 1 tsk honung för att det skulle bli mindre beskt. Istället för fryst bladspenat hade jag i 2 påsar färsk babyspenat. Hade naturell créme fraîche hemma som jag hade på det översta lagret tillsammans med riven ost. Det blev så gott!
Paulina
2023-08-13God barnen älskar det
Anna
2023-05-16