Cottage cheeselasagne med spenat

134
22
Cottage cheeselasagne med spenat

Vinnande lasagne med cottage cheese, krossade tomater, bladspenat och riven lagrad ost. En väldigt god variant av lasagne som du kan hetta till med en aning chilipulver. Du serverar lasagnen tillsammans med en härlig grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Cottage cheeselasagne med spenat

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
600 g fryst, tinad bladspenat
1 msk chilipulver
500 g cottage cheese
12 lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna lagrad)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Klimatanpassa

Med en tomatsås full av grönsaker som zucchini, champinjoner och paprika får du i dig mer grönsaker i vardagen! Byter du ut cottage cheese till en mjölk-baserad bechamelsås får du en grönare rätt klimatmässigt också, med en minskad påverkan på klimatet med 65%.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Ann

2022-12-27

Enkelt och gott

Marielle

2022-05-11

Väldigt gott! Även en favorit hos maken som vanligtvis helst äter kött. Vi gör denna ca 1 gång i månaden. Hade gärna kryddat mer men för våra små barns skull håller vi oss till receptet.

Maria

2021-08-30

En av våra favoriter. Vi dubblar ofta mängden vitlök och chilipulver; har i muskot och grönsaksfond. Massor av svartpeppar så klart. Idag testar vi att ha hackade valnötter i; för lite mer tuggighet.

Näringsvärde per portion

Energi 2003 KJ / 476 kCal
Fett 11 g
Salt 28 g
Kolhydrater 44 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden