Vinnande lasagne med cottage cheese, krossade tomater, bladspenat och riven lagrad ost. En väldigt god variant av lasagne som du kan hetta till med en aning chilipulver. Du serverar lasagnen tillsammans med en härlig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2009
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Med en tomatsås full av grönsaker som zucchini, champinjoner och paprika får du i dig mer grönsaker i vardagen! Byter du ut cottage cheese till en mjölk-baserad bechamelsås får du en grönare rätt klimatmässigt också, med en minskad påverkan på klimatet med 65%.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ann
2022-12-27Enkelt och gott
Marielle
2022-05-11Väldigt gott! Även en favorit hos maken som vanligtvis helst äter kött. Vi gör denna ca 1 gång i månaden. Hade gärna kryddat mer men för våra små barns skull håller vi oss till receptet.
Maria
2021-08-30En av våra favoriter. Vi dubblar ofta mängden vitlök och chilipulver; har i muskot och grönsaksfond. Massor av svartpeppar så klart. Idag testar vi att ha hackade valnötter i; för lite mer tuggighet.