Cottage cheeselasagne med spenat

Vinnande lasagne med cottage cheese, krossade tomater, bladspenat och riven lagrad ost. En väldigt god variant av lasagne som du kan hetta till med en aning chilipulver. Du serverar lasagnen tillsammans med en härlig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 förp krossade tomater (à 390 g)
600 g fryst, tinad bladspenat
1 msk chilipulver
500 g cottage cheese
12 lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna lagrad)
Gör så här
00:04:00
00:02:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 476 kCal
Fett11 g
Salt0.28 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott kommer att bli en favorit! Mycket smak gott med chilipulver!
Britt
2025-03-18Väldigt gott enkelt recept. Ni får ändra mängden krossade tomater till 390 g, Icas förpackningar har drabbats av krymplation!
Agneta
2025-02-04Jag gjorde dubbel sats för att ha färdig matlåda till mina barn men de vart alldeles för starkt för dom, fick ta bort halva tomatsåsen och he i massa mjölk istället.
Linda
2025-01-19