Svamplasagne med spenat
Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
ca 200 g portabellosvamp eller champinjoner
1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 msk chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
250 g cottage cheese
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad timjan
12 torra lasagneplattor
125 g mozzarella
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 504 kCal
Fett35 g
Salt3.6 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubblade keson enligt rekommendation. Missade inköp av fraiche så det blev färskost tryffel + 3 msk grädde + 1 dl gräddfil.
Anette
2024-03-18Jättegod! Enkel att göra och smakade så gott! Hade kunnat äta halva formen själv. Bytte ut grönsaksbuljongen till svampbuljong och hade i lite grönsaksfond i kesosåsen
Tilda
2023-10-03Väldigt god och enkel att göra. Dubblade mängden keso och tog även lite mer mozzarella ovanpå.
Ulrika
2023-03-28