UNDER 45 MIN | Medel

Svamplasagne med spenat

Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och halvera svampen samt skiva den tunt. Skala och hacka löken.
  3. Stek svamp, lök och spenat i omgångar i oljan i en stor stekpanna och pressa i vitlök.
  4. Blanda svampen och löken med spenaten i stekpannan och krydda med salt och peppar. Rör i chilisås, smulad buljongtärning och passerade tomater. Låt det bli varmt.
  5. Blanda cottage cheese med crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva svampsåsen och crème fraicheblandningen med lasagneplattor i en ugnsform, ca 20x30 cm (för 4 port). Skiva och lägg mozzarellan överst.
  7. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Till servering: Dela på salladen. Servera lasagnen med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, crème fraiche och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Häll på 1 msk soja (för 4 port) i slutet av stekningen och låt den koka in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 msk chilisås
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g passerade tomater
  • 250 g cottage cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk torkad timjan
  • 12 torra lasagneplattor
  • 125 g mozzarella
Till servering
  • 2 hjärtsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 504 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept