Svamplasagne med spenat

22
13
Svamplasagne med spenat

Lasagne går väl ärligt talat hem hos de flesta? Här i en lite uppgraderad variant med svamp och spenat i, istället för den klassiska köttfärsen. Servera sedan svamplasagnen med krispig hjärtsallad och du har en ny favorit-lasagne att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Svamplasagne med spenat

Ingredienser

4 portioner
250 g
champinjoner
1
gul lök
200 g
färsk spenat
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
2 msk
chilisås
1
grönsaksbuljongtärning
500 g
passerade tomater
250 g
cottage cheese
2 dl
crème fraiche
1 tsk
torkad timjan
12
torra lasagneplattor
125 g
mozzarella

Till servering

2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost, crème fraiche och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost, crème fraiche och mozzarella mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Häll på 1 msk soja (för 4 port) i slutet av stekningen och låt den koka in.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ann-charlotte

2021-04-25

God men varför så torr?

Erika

2021-02-25

Mycket god! En stor favorit. Brukar skippa spenaten och ta basilika istället för timjan.

Cecilia

2020-12-19

Fantastiskt mustig & god!

Näringsvärde per portion

Energi 2142 KJ / 504 kCal
Fett 35 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 25 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept