En supergod, enkel lasagne med paprika och svamp. Varva lasagneplattorna med cottage cheese och en grönsaksröra av tomatbas, paprika och champinjoner. Toppa med lagrad riven ost och servera gärna tillsammans med en trevlig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller enbart olja. Byt cottage cheese mot tofu eller sojaost och ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ, t ex sojaost.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte det var gott men inget speciellt mer än så.
Eva-lena
2022-04-02Jag brände min första omgång tomatbas men sedan har det gått bra. Alla som jag bjudit på denna lasagne med tomatbas har velat ha receptet. Bara det säger lite om hur god den är. Och lättlagad då man redan har tomatbasen klar.
Pernilla
2008-04-22Jag är en av dom som har offrat min tid att göra tomatbasen och detta är den första rätten jag tog mig an och provade. Jag har lagat lasagne hur många gånger som helst och jag kunde inte tänka mig en lasagne utan köttfärssås. Men nu visar det sig att keson blandat med oliver och fetaost var en perfekt ersättning för köttfärs. Mycket god tycker jag! Detta blir inte sista gången jag gör denna. Eventuellt skulle det funka med att komplettera med en till grönsak i grönsaksblandningen.
Martin
2008-01-26