Enkel lasagne med paprika och svamp
En supergod, enkel lasagne med paprika och svamp. Varva lasagneplattorna med cottage cheese och en grönsaksröra av tomatbas, paprika och champinjoner. Toppa med lagrad riven ost och servera gärna tillsammans med en trevlig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats tomatbas (fryst, tinad) se länk under steg 3
12 torra lasagneplattor (gärna gröna för färgens skull)
200 g champinjoner
2 paprikor, t ex gul och röd paprika
1 msk smör eller olivolja
1 dl vatten
500 g cottage cheese Feta/Oliv (eller naturell smaksatt med 1 dl hackade svarta oliver och 100 g smulad fetaost till en burk cottage cheese på 500 g)
2 dl lagrad ost (riven)
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3743 KJ / 888.2 kCal
Fett24.8 g
Salt8.5 g
Kolhydrater118.8 g
Protein44.9 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut paprikan mot zucchini eftersom frugan inte gillade paprikan och så hade jag inte inge oliver hemma så jag tog soltorkad tomat istället för oliver i keson men fetaost. Hon och jag älskade detta!
Martin
2023-04-10Tyckte det var gott men inget speciellt mer än så.
Eva-lena
2022-04-02Jag brände min första omgång tomatbas men sedan har det gått bra. Alla som jag bjudit på denna lasagne med tomatbas har velat ha receptet. Bara det säger lite om hur god den är. Och lättlagad då man redan har tomatbasen klar.
Pernilla
2008-04-22