Lasagne med zucchini och linser
En mustig vegolasagne som sprider goda dofter. Lasagneplattorna varvas med gröna linser, cream cheese, tunna skivor zucchini och en tomatsås som piffas till av den basilikadoftande peston.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
salt
peppar
200 g cream cheese vitlök & örter
1 dl pesto med basilika
200 g färska lasagneplattor
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
125 g mozzarella
Sallad
2 morötter
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3217 KJ / 769 kCal
Fett39 g
Salt4.46 g
Kolhydrater68 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brukar ha lite extra vitlöksklyftor, lite mer färskost, och skiva zucchinin på bredden istället. Föredrar röda linser istället för gröna, de blir lite lagom hårda om man använder okokta direkt i såsen.
Oskar
2023-06-12Kokade 500 g rigatoni nästan färdig och rörde ned i blandning av pesto och färskost. Rörde ihop pastasåsen och linserna, kryddade och la hälften i botten på formen. På med grovriven zucchini, pasta, resten av såsen och toppa med mozzarella. Familjen sa mums, men kan nog uppfattas som torrt av endel. Räcker till 8 pers.
Charlotta
2023-06-07Väldigt gott och ganska enkelt. Istället för tomatsås går det bra med krossade tomater med basilika. 45minuter är lite optimistiskt.
Karin
2022-09-01