Laxlasagne med fetaost
Om du vill laga en härlig rätt med lax ska du testa det här receptet på laxlasagne med fetaost som har otroligt fina smaker och en perfekt, krämig konsistens. Laxlasagnen är lika trevlig till vardag som fest och en favorit hos många!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 g cottage cheese
2 vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 förp krossade tomater med örter t ex basilika (à 400 g)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
olja (till formen)
ca 9 torkade lasagneplattor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett34 g
Salt3.75 g
Kolhydrater43 g
Protein51 g
Kommentarer
Älskar denna! Har typ i en halv flaska alkoholfritt vitt vin för att gör den mindre torr och använder även färsk spenat som jag klipper istället för frusen. Mycket mer vitlök än vad som anges i receptet 🙏
Sofie
2024-06-27Kan jag använda stuvad spenat istället?
Britt-marie
2024-06-19Hej Britt-Marie! Ja, det går säkert alldeles utmärkt! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-19Grämer mig lite att jag inte läste kommentarerna först. Denna rätt är snustorr. Undras om man kan rädda upp detta i efterhand? Mer vätska behövs! Smakerna är goda men jag tror mer grädde/cf blir fel. Nån här som har ett bra förslag..?
Marie
2024-04-03Hej Marie! jag tror att du kan rädda upp den genom att hälla på lite mjölk eller grädde när du värmer upp den. Det brukar alltid fungera. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-05