Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Laxlasagne med fetaost

Om du vill laga en härlig rätt med lax ska du testa det här receptet på laxlasagne med fetaost som har otroligt fina smaker och en perfekt, krämig konsistens. Laxlasagnen är lika trevlig till vardag som fest och en favorit hos många!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
  3. Blanda spenaten med smulad fetaost, cottage cheese och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
  5. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasageplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri cottage cheese och fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 500 g cottage cheese
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater med örter (à 400 g)
  • 1/2 dl vitt vin
  • ca 9 lasagneplattor
  • olja
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2934 kJ / 700 kCal