Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis och färsk hackad persilja
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
39 stSuverän klassiker, använde lårfilé blev mycket gott!
Per-olof
Är ett enmanshushåll så får nästan alltid ändra recepten Här delade jag allt i hälften men använde även kycklingklubba som jag delade i två delar och fick därmed öka koktiden lite till 20 minuter då jag hade benet med
Georg
Mycket gott och enkel👌. Omtyckt av matgästerna!
Ulla britt
Supergott 😍
Kristina
Enkelt att tillaga och mycket gott!
Ulf karl
Mycket gott och lättlagat
Lars
Gott, ganska snabblagat recept.
Robert
Kan man laga denna gryta dagen före? Blir det lika bra - eller bättre - när man värmer upp den?
Malin
Hej Malin! Det går utmärkt att laga grytan dagen innan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket gott och bra som bjudrätt. Lite mer salt och lite mer majsenastärkelse för en fylligare sås. Pressad potatis och vinbärsgelé förhöjer rätten.
Maj
Mycket gott ! Hade 600g kyckling så tillsatte lite extra vin och vatten, tillsatte även en skvätt kilosgränsen eftersom de var för salt.
Fanny