Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2  schalottenlökar
2  vitlöksklyftor
1  purjolök
150 g champinjoner
 smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk japansk soja
2  lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk majsstärkelse
Till servering
 kokt potatis och färsk hackad persilja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
39 stÄr ett enmanshushåll så får nästan alltid ändra recepten Här delade jag allt i hälften men använde även kycklingklubba som jag delade i två delar och fick därmed öka koktiden lite till 20 minuter då jag hade benet med
Georg
Mycket gott och enkel👌. Omtyckt av matgästerna!
Ulla britt
Supergott 😍
Kristina