Citronstekt kalkon med rostad fetaost och tomat

4
0
Citronstekt kalkon med rostad fetaost och tomat

Kalkon äter man inte alltför ofta, vilket efter att ha smakat den här rätten känns konstigt. Det är ju så gott! Till den serveras ugnsrostad feta och tomat. Mums säger vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022

Citronstekt kalkon med rostad fetaost och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g romanticatomater
1/2 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
4 port couscous, ris eller annat gryn
450 g kalkonfilé
2 tsk olja
1/2 citron (skalet)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris, glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och smetana.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3225 KJ / 768 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 66 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden