Citronstekt kalkon med rostad fetaost och tomat
Kalkon äter man inte alltför ofta, vilket efter att ha smakat den här rätten känns konstigt. Det är ju så gott! Till den serveras ugnsrostad feta och tomat. Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
400 g romanticatomater
1/2 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
salt
peppar
150 g fetaost
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
4 port couscous, ris eller annat gryn
450 g kalkonfilé
2 tsk olja
1/2 citron (skalet)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3225 KJ / 768 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Grymt gott. En härlig kombination av smaker.
Daniel
2024-07-06