Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalkonmedaljonger med tomatcouscous

Saftiga medaljonger av kalkon serverat tillsammans med tomatcouscous och yoghurtsås blir din nyttiga vinnare i köket. Yoghurtsåsen på matlagningsyoghurt och färska örter binder ihop den stekta kalkonen och couscousen på ett milt och fint sätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Couscous: Koka upp vatten med buljongtärning och gärna pressade vitlöksklyftor. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Blanda ner tomaterna i couscousen.
  3. Medaljonger: Stek kalkonmedaljongerna i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Sås: Blanda gärna matlagningsyoghurten med hackade färska örter.
  5. Till servering: Servera kalkonmedaljongerna med couscous, yoghurtsås, minimajs och bröd.

För alla

Gör glutenfritt: ris, kokat i buljong med vitlök och blandat med tomater passar dig som inte tål gluten.
Gör laktosfritt: stek kalkonmedaljongerna i olja eller mjölkfritt margarin och gör en sås av mixade örter med olivolja och vinäger och servera till om du inte tål mjökprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatcouscous
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 dl couscous
  • 250 g körsbärstomater
Kalkonmedaljonger
  • 500 g kalkonfilé skuren i små medaljonger
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Yoghurtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl färska örter tex timjan, rosmarin, persilja eller torkade örter (1 dl färska motsvarar 1 msk torkade)
Till servering
  • minimajs
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 553 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden