Kalkonmedaljonger med tomatcouscous
Saftiga medaljonger av kalkon serverat tillsammans med tomatcouscous och yoghurtsås blir snabbt en vinnare i köket. Yoghurtsåsen på matlagningsyoghurt och vitlök kompletterar fint den stekta kalkonen och couscousen som kokas med tomatpesto. Servera med färsk spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
Tomatcouscous
3 dl vatten
2 msk tomatpesto
3 dl couscous
250 g körsbärstomater
Kalkonmedaljonger
450 g kalkonfilé
1 msk smör eller olja
salt
peppar
Yoghurtsås
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
Till servering
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 469 kCal
Fett12 g
Salt1.7 g
Kolhydrater49 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Enkelt och gott. Couscousen behöver dock salt.
Anette
2022-05-07