Kalkonmedaljonger med tomatcouscous

2
1
Kalkonmedaljonger med tomatcouscous

Saftiga medaljonger av kalkon serverat tillsammans med tomatcouscous och yoghurtsås blir snabbt en vinnare i köket. Yoghurtsåsen på matlagningsyoghurt och vitlök kompletterar fint den stekta kalkonen och couscousen som kokas med tomatpesto. Servera med färsk spenat.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022

Kalkonmedaljonger med tomatcouscous

Ingredienser

4 portioner

Tomatcouscous

3 dl vatten
2 msk tomatpesto
3 dl couscous
250 g körsbärstomater

Kalkonmedaljonger

450 g kalkonfilé
1 msk smör eller olja
salt
peppar

Yoghurtsås

2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta

Till servering

65 g babyspenat

För alla

Gör glutenfritt: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfritt: välj laktosfria produkter av smör och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och matyoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Receptet har uppdaterats april 2022.

Gör så här

Tips

Smaksätt yoghurten med 1 dl hackade färska örter (för 4 port) t ex timjan, rosmarin, persilja eller torkade örter (1 dl färska motsvarar 1 msk torkade).

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anette

2022-05-07

Enkelt och gott. Couscousen behöver dock salt.

Näringsvärde per portion

Energi 1972 KJ / 469 kCal
Fett 12 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden