Krämig kalkongryta med pasta
Rätter som har ordet krämig i sig brukar sällan göra en besviken. Här har du en krämig kalkongryta, smaksatt med paprika och en färdig pastasås. Perfekt när det ska gå lite smidigare i köket. Till kalkongrytan äter du med fördel pasta och toppar med rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna fusilli bucati)
ca 300 g kalkonfilé
1 röd paprika
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp kyld pastasås tomat & crème fraiche (à 400 ml)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 622 kCal
Fett14 g
Salt2.4 g
Kolhydrater68 g
Protein51 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer