Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo
Kalkonfiléer är oerhört enkla att steka, och blir riktigt goda i detta recept när de kryddas med färsk timjan och steks i smör. Äts ihop med en underbar tryffelmajonnäs och härliga haricots verts. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
ca 300 g kalkonfilé
1/2 kruka timjan
75 g haricots verts (bönor)
1 msk smör
salt
peppar
1 dl majonnäs med tryffel
1/2 påse mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3227 KJ / 776 kCal
Fett46 g
Salt2.9 g
Kolhydrater47 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer