Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Timjanstekt kalkonfilé med tryffelmajjo

Kalkonfiléer är oerhört enkla att steka, och blir riktigt goda i detta recept när de kryddas med färsk timjan och steks i smör. Äts ihop med en underbar tryffelmajonnäs och härliga haricots verts. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kalkonen i 2 centimeter tjocka skivor. Grovhacka timjanen. Ansa bönorna.
  3. Stek kalkonen ca 3 minuter på varje sida i smöret i en stekpanna. Stek med bönorna efter halva tiden. Rör ner timjan och krydda med salt och peppar.
  4. Servera kalkonen och bönor med ris, tryffelmajonnäs och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tryffelmajonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • ca 300 g kalkonfilé
  • 1/2 kruka timjan
  • 75 g haricots verts
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 dl majonnäs med tryffel
  • 1/2 påse mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3227 kJ / 776 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer