Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjanstekt kalkonfilé med Caesarsallad

En underbart matig variant av Caesarsallad där vi i stället för kyckling använder oss av saftig kalkonfilé, smaksatt med timjan! Dijonsenap, smetana, grana padano, vinäger och vitlök ger dessutom salladen en gudomlig smak! Servera tillsammans med krutonger av surdegsbaguette.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonfilén. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Kalkon: Krydda kalkonen med salt och peppar och bryn den i matfettet i en stekpanna tillsammans med timjankvistarna. Lägg den i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  4. Krutonger: Skär brödet i små tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta dem mitt i ugnen
    ca 10 minuter. Rör runt med jämna mellanrum. Lägg dem på ett hushållspapper och låt fettet rinna av.
  5. Sallad: Lägg haricots vertsen i kokande vatten och koka ca 2 minuter. Spola dem kalla i en sil och låt dem rinna av.
  6. Riv osten, blanda den med smetana och dijonsenap. Pressa i vitlöksklyftorna och rör ner vinäger och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär salladen i grova bitar. Dela tomaterna i halvor. Vänd ihop sallad, tomater, haricots verts med dressingen och potatis.
  8. Skär kalkonen i skivor och servera den med salladen. Strö över krutongerna. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten. Byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sommarpotatis
Kalkon
  • 450 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka timjan
Krutonger
  • 1/2 surdegsbaguette
  • 2 msk olivolja
Sallad
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl riven grana padano
  • 1 1/2 dl smetana
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 romansallad
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3029 kJ / 723 kCal