En underbart matig variant av Caesarsallad där vi i stället för kyckling använder oss av saftig kalkonfilé, smaksatt med timjan! Dijonsenap, smetana, grana padano, vinäger och vitlök ger dessutom salladen en gudomlig smak! Servera tillsammans med krutonger av surdegsbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
35 2014
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten. Byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Margareta
2022-05-08Hittade kalkon från i julas i frysen som jag använde. Överraskande gott, hela familjen åt med god aptit. Kommer säkert göra det igen.
Anna
2021-04-07Vad hände med potatisen? Vad är det som gör det till en Caesarsallad om kalkonen är bredvid, vare sig dressing eller sallad stämmer, bacon saknas? Är det inte bara ett recept på timjanstekt kalkon med sallad, dijonvinägrett och potatis? Missvisande.