Timjanstekt kalkonfilé med Caesarsallad

33
2
Timjanstekt kalkonfilé med Caesarsallad

En underbart matig variant av Caesarsallad där vi i stället för kyckling använder oss av saftig kalkonfilé, smaksatt med timjan! Dijonsenap, smetana, grana padano, vinäger och vitlök ger dessutom salladen en gudomlig smak! Servera tillsammans med krutonger av surdegsbaguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Timjanstekt kalkonfilé med Caesarsallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg sommarpotatis

Kalkon

450 g kalkonfilé
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka timjan

Krutonger

1/2 surdegsbaguette
2 msk olivolja

Sallad

150 g haricots verts (bönor)
1 dl riven grana padano
1 1/2 dl smetana
1/2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 romansallad
250 g körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten. Byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Margareta

2022-05-08

Hittade kalkon från i julas i frysen som jag använde. Överraskande gott, hela familjen åt med god aptit. Kommer säkert göra det igen.

Anna

2021-04-07

Vad hände med potatisen? Vad är det som gör det till en Caesarsallad om kalkonen är bredvid, vare sig dressing eller sallad stämmer, bacon saknas? Är det inte bara ett recept på timjanstekt kalkon med sallad, dijonvinägrett och potatis? Missvisande.

Näringsvärde per portion

Energi 3029 KJ / 723 kCal
Fett 32.1 g
Kolhydrater 65.9 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden