Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter
Fyllda rödbetshattar låter krångligt men är lättare än vad man kan tro. Med ett enkelt handgrepp så formar du tunna skivor av rödbeta till blodröda napoleonhattar fyllda med dillig färskost. En bra start på julmiddagen som passar utmärkt till sill eller lax för de som vill.
Ingredienser
6 portioner
3 stora rödbetor (à ca 200 g)
1/2 kruka dill
skal och saft 1/2 citron
100 g färskost (23%)
salt
peppar
1 dl hasselnötter
75 g smör
3 msk färsk riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse
Till servering
gravlax eller matjesill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi986 KJ / 236 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer