Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Fyllda rödbetshattar låter krångligt men är lättare än vad man kan tro. Med ett enkelt handgrepp så formar du tunna skivor av rödbeta till blodröda napoleonhattar fyllda med dillig färskost. En bra start på julmiddagen som passar utmärkt till sill eller lax för de som vill.

Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
3   stora rödbetor (à ca 200 g)
1/2   kruka dill
skal och saft 1/2   citron
100 g  färskost (23%)
salt
peppar
1 dl  hasselnötter
75 g  smör
3 msk  färsk riven pepparrot
1   ask smörgåskrasse

Till servering

gravlax eller matjesill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar så slipper du bli röd om händerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi986 KJ / 236 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Hasselbacksrödbetor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor med hasselnötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad hela veckan
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga