Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

1
0
Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Fyllda rödbetshattar låter krångligt men är lättare än vad man kan tro. Med ett enkelt handgrepp så formar du tunna skivor av rödbeta till blodröda napoleonhattar fyllda med dillig färskost. En bra start på julmiddagen som passar utmärkt till sill eller lax för de som vill.

Skriv ut
Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
3
stora rödbetor (à ca 200 g)
1/2
kruka dill
skal och saft 1/2
citron
100 g
färskost (23%)
-
salt
-
peppar
1 dl
hasselnötter
75 g
smör
3 msk
färsk riven pepparrot
1
ask smörgåskrasse

Till servering

gravlax eller matjesill

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Använd plasthandskar så slipper du bli röd om händerna.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 986 KJ / 236 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept