Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Fyllda rödbetshattar låter krångligt men är lättare än vad man kan tro. Med ett enkelt handgrepp så formar du tunna skivor av rödbeta till blodröda napoleonhattar fyllda med dillig färskost. En bra start på julmiddagen som passar utmärkt till sill eller lax för de som vill.

Fyllda rödbetshattar med pepparrot och rostade hasselnötter

Ingredienser

6 portioner
3 stora rödbetor (à ca 200 g)
1/2 kruka dill
skal och saft 1/2 citron
100 g färskost (23%)
salt
peppar
1 dl hasselnötter
75 g smör
3 msk färsk riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse

Till servering

gravlax eller matjesill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi986 KJ / 236 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Krossade rödbetor med brynt smör och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade rödbetor med hasselnötter
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbacksrödbetor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga