Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

5
0
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön

Till servering

1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkfritt knäckebröd.



Gör så här

Tips

Variera gärna receptet med vad du har hemma. Rotfrukter som jordärtskockor, andra betor, palsternacka, rotselleri, persiljerot - vad som fungerar och det blir supergott!

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer