Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

1
0
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Skriv ut
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
500 g
delikatesspotatis
500 g
små fina morötter
1
gul lök
1/2 tsk
salt
2 krm
nymald svartpeppar
2 msk
olivolja
500 g
kokta rödbetor
200 g
färdigskuren grönkål
1 dl
pumpakärnor
4
ägg
2 msk
smör
2 msk
chiafrön

Till servering

1
förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkfritt knäckebröd.



Gör så här

Tips

Variera gärna receptet med vad du har hemma. Rotfrukter som jordärtskockor, andra betor, palsternacka, rotselleri, persiljerot - vad som fungerar och det blir supergott!

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept