Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
500 g delikatesspotatis
500 g små fina morötter
1 gul lök
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk olivolja
500 g kokta rödbetor
200 g färdigskuren grönkål
1 dl pumpakärnor
4 ägg
2 msk smör
2 msk chiafrön

Till servering

1 förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott! Åt med ägg nu, blir tofu imorgon, maken tar biff till. Passar till allt och för sig själv. La till pressad vitlök samtidigt som kålen och hade olja med citronsmak.

Jessica

2022-10-03

Testa liknande recept

Kalvschnitzel med ljummen potatissallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla bowls med kycklingvingar och grönkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sallad med rödkål och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig grönkålssallad med ingefära
Betyg 2.8 av 5.
67 personer har röstat
Under 15 min att tillaga