Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Enkel rotfruktspytt som du enkelt lagar i ugnen. Servera rotfrukterna med stekta ägg som får lite crunch av chiafrön. Ugnspytten smakar allra bäst med några knapriga pumpakärnor på toppen.

Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
500 g  delikatesspotatis
500 g  små fina morötter
1   gul lök
1/2 tsk  salt
2 krm  nymald svartpeppar
2 msk  olivolja
500 g  kokta rödbetor
200 g  färdigskuren grönkål
1 dl  pumpakärnor
4   ägg
2 msk  smör
2 msk  chiafrön

Till servering

1   förp knäckebitar (gärna råg chrisp sour cream & onion snacks, à 150 g)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och knäckebröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkfritt knäckebröd.



Gör så här

Tips

Variera gärna receptet med vad du har hemma. Rotfrukter som jordärtskockor, andra betor, palsternacka, rotselleri, persiljerot - vad som fungerar och det blir supergott!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott! Åt med ägg nu, blir tofu imorgon, maken tar biff till. Passar till allt och för sig själv. La till pressad vitlök samtidigt som kålen och hade olja med citronsmak.

Jessica

2022-10-03

Testa liknande recept

Kalvschnitzel med ljummen potatissallad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortilla bowls med kycklingvingar och grönkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig sallad med rödkål och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Schnitzel med korianderkålsallad  
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nasi goreng med skogssvamp och grönkål
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga