Citronglacerad lax med gräslöksdipp

4
1 Klimatsmart
Citronglacerad lax med gräslöksdipp

En klassisk rätt som piffas upp genom att du citronglacerar laxen innan den åker in i ugnen. Ät den sedan tillsammans med nykokt potatis och en gräslöksdipp. Skär några gurkstavar innan servering och middagen behöver inte bli mer komplicerad än så.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Citronglacerad lax med gräslöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
citron
2 msk
flytande honung
4
port lax (à ca 125 g)
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
matyoghurt
1
gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Cornelia

8/3/2020

Var tveksam m honungen, men var jätte gott 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2347 KJ / 561 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept