Citronglacerad lax med gräslöksdipp
En klassisk rätt som piffas upp genom att du citronglacerar laxen innan den åker in i ugnen. Ät den sedan tillsammans med nykokt potatis och en gräslöksdipp. Skär några gurk- och morotsstavar innan servering och middagen behöver inte bli mer komplicerad än så.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron (skal och klyftor)
2 msk flytande honung
4 portsbitar laxfilé (à ca 125 g)
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 gurka
1/2 förp morötter (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2415 KJ / 574 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Minimal arbetsinsats riktigt gott.
Anette
2022-08-18Enkel att göra ingen wow-upplevelse. Blir one-try-only !
Mikael
2022-08-02Var tveksam m honungen, men var jätte gott 😋
Cornelia
2020-08-03