Citronglacerad lax med gräslöksdipp

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
3
Citronglacerad lax med gräslöksdipp

En klassisk rätt som piffas upp genom att du citronglacerar laxen innan den åker in i ugnen. Ät den sedan tillsammans med nykokt potatis och en gräslöksdipp. Skär några gurk- och morotsstavar innan servering och middagen behöver inte bli mer komplicerad än så.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2022

Citronglacerad lax med gräslöksdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 citron (skal och klyftor)
2 msk flytande honung
4 portsbitar laxfilé (à ca 125 g)
salt
peppar
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 gurka
1/2 förp morötter (à 500 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Minimal arbetsinsats riktigt gott.

Anette

2022-08-18

Enkel att göra ingen wow-upplevelse. Blir one-try-only !

Mikael

2022-08-02

Var tveksam m honungen, men var jätte gott 😋

Cornelia

2020-08-03

Näringsvärde per portion

Energi2415 KJ / 574 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxburgare med klyftpotatis och morotssallad
Betyg 3.5 av 5.
118 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta laxspett i shotsglas
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med dillyoghurt
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med fetakräm och bönor
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga