Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt
Den här färdiga tandoorikryddan går sannerligen inte av för hackor. Den utgör en stor del av den här ljuvliga rätten. Till laxen serveras kokt ris, dillyoghurt och en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
2 portioner
Lax
2 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
2 port laxfilé (à 150 g)
1 tsk olja
2 port ris
Dillyoghurt
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 förp solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3135 KJ / 745 kCal
Fett33 g
Salt2.7 g
Kolhydrater66 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer