Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt

0
0
Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt

Den här färdiga tandoorikryddan går sannerligen inte av för hackor. Den utgör en stor del av den här ljuvliga rätten. Till laxen serveras kokt ris, dillyoghurt och en fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Tandoorilax med dill- och vitlöksyoghurt

Ingredienser

2 portioner

Lax

2 msk tandoorikrydda
2 msk vetemjöl
2 port laxfilé (à 150 g)
1 tsk olja
2 port ris

Dillyoghurt

1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Sallad

1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 förp solrosskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddblandningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3135 KJ / 745 kCal
Fett 33 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 66 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden