UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad lax med vitlöksyoghurt

Att laga mat får gärna gå snabbt men det ska också smaka gott. Här kommer ett recept som uppfyller båda kraven! Snabbhalstrad lax ihop med en grynmix som kokas med sockerärtor, och till serveras en vitlökskräm du snabbt svängt ihop. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen men i lite extra vatten.
  2. Ansa och koka sockerärtorna tillsammans med grynen, de sista 3 minuterna på grynens koktid.
  3. Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär salladen i klyftor.
  5. Strö saltet i stekpannan och stek laxen på saltet ca 4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  6. Servera gryn och sockerärtor med lax, sallad och yoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut orzomix mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port grynblandning (gärna orzomix)
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 1 hjärtsallad
  • 2 krm salt
  • 2 port laxfilé

Näringsvärde
Per portion

Energi 2505 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept