Heta laxspett i shotsglas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta laxspett i shotsglas

Heta laxspett i shotsglas passar perfekt på buffébordet. Rimmad lax skärs i tärningar och träs upp på spett. En smarrig yoghurtsås med citronmeliss, lime och honung ger spetten karaktär.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Plocka och skölj citronmelissbladen. Skölj limen. Riv skalet. Dela och pressa ut juicen.
  2. Mixa citronmeliss, yoghurt, honung, limeskal och -juice. Salta och peppra.
  3. Skär laxen i små tärningar, ca 2x2 cm. Trä upp 2-3 laxbitar per spett (20 små spett för 10 bufféport).
  4. Skölj och finriv skalet från citronen. Hacka persiljan. Rör ihop citron, persilja och chiliflakes. Rulla spetten i detta.
  5. Bottna små glas med sås och ställ laxspetten i glasen.

För alla

Laxspett: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Yoghurtsås: Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt yoghurt till laktosfritt/ mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Kan serveras i shotsglas, små värmeljusglas eller små engångsglas.

Förbered: Såsen går utmärkt att göra 1-2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 600 g rimmad laxfilé (utan skinn)
  • 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 2 tsk chiliflakes
  • små träspett
Yoghurtsås
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 lime
  • 5 dl matyoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info