Heta laxspett i shotsglas

4
0
Heta laxspett i shotsglas

Heta laxspett i shotsglas passar perfekt på buffébordet. Rimmad lax skärs i tärningar och träs upp på spett. En smarrig yoghurtsås med citronmeliss, lime och honung ger spetten karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Heta laxspett i shotsglas

Ingredienser

10 portioner
600 g rimmad laxfilé (utan skinn)
1 citron
1 kruka persilja
2 tsk chiliflakes
små träspett

Yoghurtsås

1 kruka citronmeliss
1 lime
5 dl matyoghurt
2 msk flytande honung
salt och peppar

För alla

Laxspett: Fri från gluten, mjölk och ägg.
Yoghurtsås: Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt yoghurt till laktosfritt/ mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Tips

Kan serveras i shotsglas, små värmeljusglas eller små engångsglas.

Förbered: Såsen går utmärkt att göra 1-2 dagar i förväg. Spetten kan göras 1 dag i förväg om de plastas in väl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer