Stekt lax med fetakräm och bönor

13
4 Klimatsmart
Stekt lax med fetakräm och bönor

Fisk och potatis är både gott och nyttigt, och den här stekta laxen med fetakräm är en fräsch, lättlagad rätt som går snabbt att svänga ihop. Den enkla såsen på matyoghurt och fetaost kompletterar laxen väl, samtidigt som krispiga haricots verts tillför en frisk touch.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016

Stekt lax med fetakräm och bönor

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Fetakräm

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
-
salt och peppar
1/2
påse haricot vert (à 600 g)
4
portionsbitar laxfilé
1 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Olof

11/11/2018

Jätte gott! Gjorde med gräddfil istället för matyoghurt.

Ann

4/23/2018

Potatisen blir både godare och nyttigare om man kokar den med skalet på. Låt svalna några minuter så går de lätt att skala sedan.

Ingrid

3/6/2017

Det är en mycket god middag, som vi njutit av flera gånger de senaste veckorna. Blandningen av fetaost och matyoghurt är jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2980 KJ / 715 kCal
Fett 38.1 g
Salt 3.51 g
Kolhydrater 44.5 g
Protein 43.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept