Stekt lax med fetakräm och bönor
Fisk och potatis är både gott och nyttigt, och den här stekta laxen med fetakräm är en fräsch, lättlagad rätt som går snabbt att svänga ihop. Den enkla såsen på matyoghurt och fetaost kompletterar laxen väl, samtidigt som krispiga haricots verts tillför en frisk touch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Fetakräm
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1/2 påse haricot vert (à 600 g)
4 portionsbitar laxfilé
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2980 KJ / 715 kCal
Fett38.1 g
Salt3.51 g
Kolhydrater44.5 g
Protein43.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott! Gjorde med gräddfil istället för matyoghurt.
Olof
2018-11-11Potatisen blir både godare och nyttigare om man kokar den med skalet på. Låt svalna några minuter så går de lätt att skala sedan.
Ann
2018-04-23Det är en mycket god middag, som vi njutit av flera gånger de senaste veckorna. Blandningen av fetaost och matyoghurt är jättegott
Ingrid
2017-03-06