Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lax med fetakräm och bönor

Fisk och potatis är både gott och nyttigt, och den här stekta laxen med fetakräm är en fräsch, lättlagad rätt som går snabbt att svänga ihop. Den enkla såsen på matyoghurt och fetaost kompletterar laxen väl, samtidigt som krispiga haricots verts tillför en frisk touch.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Fetakräm: Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med peppar.
  3. Lägg bönorna i kokande saltat vatten och koka dem ca 3 minuter.
  4. Stek laxen i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med potatis, bönor och fetakräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Fetakräm
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1/2 påse haricot vert (à 600 g)
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2980 kJ / 715 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept