Stekt lax med fetakräm och bönor
Fisk och potatis är både gott och nyttigt, och den här stekta laxen med fetakräm är en fräsch, lättlagad rätt som går snabbt att svänga ihop. Den enkla såsen på matyoghurt och fetaost kompletterar laxen väl, samtidigt som krispiga haricots verts tillför en frisk touch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2016
Ingredienser
Fetakräm
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd fetaost, matyoghurt och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott! Gjorde med gräddfil istället för matyoghurt.
Olof
2018-11-11Potatisen blir både godare och nyttigare om man kokar den med skalet på. Låt svalna några minuter så går de lätt att skala sedan.
Ann
2018-04-23Det är en mycket god middag, som vi njutit av flera gånger de senaste veckorna. Blandningen av fetaost och matyoghurt är jättegott
Ingrid
2017-03-06