Stekt lax med dillyoghurt

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt lax med dillyoghurt

En fräsch laxrätt som är enkel att tillaga är alltid välkommet. Tina laxen och koka potatisen. Sätt sedan igång med såsen som består av finhackad dill, yoghurt, salt och peppar. Till sist ska broccolin ansas och kokas upp som ett gott tillbehör. Precis innan servering steker du snabbt upp laxbitarna. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Stekt lax med dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
250 g broccoli
4 port laxfilé (à 125 g)
2 tsk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2332 KJ / 556 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tandooribakad lax med broccoli
Betyg 3.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med citron
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med citron och broccolicouscous
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Roségravad lax med dillkräm
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med potatissallad och romröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga