Stekt lax med dillyoghurt

3
0 Klimatsmart
Stekt lax med dillyoghurt

En fräsch laxrätt som är enkel att tillaga är alltid välkommet. Tina laxen och koka potatisen. Sätt sedan igång med såsen som består av finhackad dill, yoghurt, salt och peppar. Till sist ska broccolin ansas och kokas upp som ett gott tillbehör. Precis innan servering steker du snabbt upp laxbitarna. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Stekt lax med dillyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar
250 g
broccoli
4
port laxfilé (à 125 g)
2 tsk
olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2332 KJ / 556 kCal
Fett 24 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 44 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept