Stekt lax med dillyoghurt
En fräsch laxrätt som är enkel att tillaga är alltid välkommet. Tina laxen och koka potatisen. Sätt sedan igång med såsen som består av finhackad dill, yoghurt, salt och peppar. Till sist ska broccolin ansas och kokas upp som ett gott tillbehör. Precis innan servering steker du snabbt upp laxbitarna. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
250 g broccoli
4 port laxfilé (à 125 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2332 KJ / 556 kCal
Fett24 g
Salt1.9 g
Kolhydrater44 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer