Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med dillyoghurt

En fräsch laxrätt som är enkel att tillaga är alltid välkommet. Tina laxen och koka potatisen. Sätt sedan igång med såsen som består av finhackad dill, yoghurt, salt och peppar. Till sist ska broccolin ansas och kokas upp som ett gott tillbehör. Precis innan servering steker du snabbt upp laxbitarna. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka dillen fint och spara några vippor till servering. Blanda dillen med yoghurt och smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka den i saltat vatten i ca 4 minuter.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida tills innertemperaturen på fisken är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  6. Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillyoghurt och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2332 kJ / 556 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer