Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad

Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad är en tjusig och välsmakande komposition. Kycklingen blir mycket mör av den fräscha marinaden och tillsammans med salladen blir måltiden fullkomlig.

Ingredienser
10 bufféportioner
2 citroner
3 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
1 dl olivolja
1 msk hackad, färsk timjan
1 kg kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Potatis- och sparrissallad
1 1/2 kg tvättade halverade små färskpotatisar
20 gröna sparrisar
125 g salladslök
500 g cocktailmozzarella
1 1/2 dl olivolja
4 msk färskpressad citronsaft
salt
peppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi5417 KJ / 1295 kCal
Fett116 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stSka det inte vara någon citronjuice i kycklingmarinaden?
Filippa
Fått många positiva omdömen om detta när jag bjudit på det. Funkar lika bra på fläskfilé och fläskytterfilé. Jag brukar helsteka först och sedan marinera över natten - enklare att förbereda så och blir minst lika bra
Jenny
Ska man inte ha saften från citronen i marinaden också?
Julia
Jag tyckte att receptet var mycket bra. God och fråsch rätt.
Yvonne
Hej Ann! Det är en automatisk omvandlare som räknar portionerna, då kan det bli såhär konstigt emellanåt. Men hoppas du kan ha överseende med detta eller räkna på 2 el 4 portioner istället. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Det känns inte helt ok att vid tillagning för 3 personer ha recept som informera om 4/9 kg potatis 37 1/2 salladslök etc MVH Ann
Ann
Extra bra tycker jag !
Anna stina