Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad

Ett smaskigt recept på grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad. Du gör salladen av bland annat potatis, sparris, ärter, dill, gräslök och citron. Grilla köttet och servera med den fräscha potatissalladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Blanda alla ingredienser till glazen.
  2. Potatissallad: Skrubba potatisen och skär sparrisen i bitar. Koka potatisen och låt sparrisen koka med de sista 3 minuterna. Häll av vattnet. Låt svalna något.
  3. Blanda den ljumma potatisen och sparrisen med ärter, dill, gräslök och citronskal.
  4. Vispa ihop olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Häll den över potatissalladen vid serveringen.
  5. Grilla köttet på medelvärme tills köttets innertemperatur är 68°, ca 15 minuter. Vänd ytterfilén flera gånger och pensla med glazen under tiden. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skärs upp. Servera köttet med potatissalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 Scan ytterfilé neutralt marinerad
Glaze
  • 1 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 msk citronsaft
Potatissallad
  • 600 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 1/2 dl grovt strimlad gräslök
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?