Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Sparris med lagrad ost, salladslök och gremolata

Härligt recept där sparrisen råsteks i olivolja ihop med salladslöken. Blanda ner en gremolata gjord på persilja, vitlök och skal av citron. Toppa med lagrad ost. Mumsigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gremolata: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Mixa citronskal och -saft, vitlök, persilja och olivolja i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sparris: Skär bort ca 2 cm av nedre delen på sparrisen. Ansa salladslökarna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Råstek sparrisen i olivoljan, 3-4 minuter. Tillsätt salladslöken efter ca halva tiden. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg sparris och salladslök på ett fat. Toppa med ost, pinjenötter och gremolata.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Gremolata
  • skal av 1 citron
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Sparris
  • 500 g grön sparris
  • 125 g salladslök
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 dl riven lagrad ost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer