Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad är en tjusig och välsmakande komposition. Kycklingen blir mycket mör av den fräscha marinaden och tillsammans med salladen blir måltiden fullkomlig.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, var försiktig med mozzarellan om du är känslig.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut mozzarellan.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det inte vara någon citronjuice i kycklingmarinaden?
Filippa
2022-04-15Fått många positiva omdömen om detta när jag bjudit på det. Funkar lika bra på fläskfilé och fläskytterfilé. Jag brukar helsteka först och sedan marinera över natten - enklare att förbereda så och blir minst lika bra
Jenny
2022-04-08Ska man inte ha saften från citronen i marinaden också?
Julia
2021-05-13