Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad

9
7
Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad

Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad är en tjusig och välsmakande komposition. Kycklingen blir mycket mör av den fräscha marinaden och tillsammans med salladen blir måltiden fullkomlig.

Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad

Ingredienser

10 bufféportioner
2 citroner
3 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
1 dl olivolja
1 msk hackad, färsk timjan
1 kg kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar

Potatis- och sparrissallad

1 1/2 kg tvättade halverade små färskpotatisar
20 gröna sparrisar
125 g salladslök
500 g cocktailmozzarella
1 1/2 dl olivolja
4 msk färskpressad citronsaft
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, var försiktig med mozzarellan om du är känslig.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut mozzarellan.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Filippa

2022-04-15

Ska det inte vara någon citronjuice i kycklingmarinaden?

Jenny

2022-04-08

Fått många positiva omdömen om detta när jag bjudit på det. Funkar lika bra på fläskfilé och fläskytterfilé. Jag brukar helsteka först och sedan marinera över natten - enklare att förbereda så och blir minst lika bra

Julia

2021-05-13

Ska man inte ha saften från citronen i marinaden också?

Näringsvärde per portion

Energi 5417 KJ / 1295 kCal
Fett 116 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 29 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden