Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citron och rosmarinbräserad fläskkotlett

Ett smakligt recept på citron och rosmarinbräserad fläskkotlett. Fyll köttet med vitlök, citronskal och rosmarin, stek och låt sedan koka i vitt vin. Tillsätt zucchini, oliver och grädde och koka. Servera härligheten med potatis och citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär vitlöken i skivor. Riv eller skär strimlor av citronskalet med cisileringsjärn. Repa rosmarinen.
  2. Gör små fickor i fläskkotletterna och fyll dem med vitlök, citronskal, och rosmarin. Salta och peppra. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Häll på vin och låt koka några min.
  3. Skär zucchinin i stavar och tillsätt dem i pannan tillsammans med oliver och grädde. Låt koka några min. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera gärna med potatis och citron i klyftor vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3 kvistar rosmarin
  • 4 fläskkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liten zucchini
  • 1 1/2 dl svarta oliver
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • kokt potatis
  • citron i klyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?