Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelfläsk

Klassisk husmanskost med en twist! Kokt potatis i gräddmjölk med stekt och välkryddat fläsk samt stekta äpplen kan inte gå fel! Tillsätt eventuellt kryddnejlikor för att skapa den rätta julkänslan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den nästan färdig. Värm mjölk och grädde i en kastrull. Häll bort vattnet från potatisen och pressa dem i kastrullen eller i en bunke. Vispa ner gräddmjölken (gärna med elvisp) och klicka i matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor eller klyftor i samma storlek som löken.
  3. Stek fläsket och krydda med kryddpeppar. Låt det rinna av på hushållspapper. Stek lök och äpple i matfettet i stekpannan tills de fått fin färg och känns mjuka. Lägg ner fläsket i stekpannan, tillsätt ev. kryddnejlikor och låt allt bli genomvarmt. Servera äppelfläsket direkt ur stekpannan med potatispuré till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rimmat sidfläsk i skivor
  • 2 gula lökar
  • 2 svenska äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm kryddpeppar
  • ev 3 hela kryddnejlikor
  • 700 g potatis till exempel mandel eller Osprey
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt
  • nymalen peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?