Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tabbouleh med linser

Ett fräscht recept från mellanöstern på Tabbouleh med linser. Du gör salladen av bland annat linser, bulgur, schalottenlök, mynta, bladpersilja och citron. Smakrik och härlig att servera som tillbehör till olika maträtter!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka linserna i vatten och fond tills de mjuknar men har tuggmotståndet kvar. Tiden beror på linssorten. Häll av vätskan.
  2. Skölj bulgurn och låt rinna av. Koka enligt anvisning på förpackningen. Låt bulgurn svalna något.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken.
  4. Blanda linser, bulgur, schalottenlök, mynta och persilja. Tillsätt olivolja och salt. Smaka av med citronjuice.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 dl linser i valfri färg
  • 2 l vatten
  • 6 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 2 dl bulgur
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl hackad mynta
  • 5 dl hackad bladpersilja
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • färskpressad juice av 1 citron
Lägg till i inköpslistan