Cobbler med plommon och mynta

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
4
Cobbler med plommon och mynta

Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Cobbler med plommon och mynta

Ingredienser

ca 12 bitar

Fyllning

600 g  urkärnade färska plommon
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  hackad färsk mynta (+ ev extra till garnering)
1/2 dl  strösocker
2 msk  majsstärkelse

Deg

1 1/2 dl  strösocker
3 1/2 dl  vetemjöl
75 g  kallt smör
1 tsk  bakpulver
1/2 tsk  salt
1 1/2 dl  matyoghurt (10%)
1 msk  finrivet citronskal
1   äggula (till pensling)
2 msk  råsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

En hel matsked fintivet citronskal låter väl du igt mycket! Det motsvarar ju minst 2 citroner…

Jan

2024-09-09

Lite för surt 😔 annars god 🥰

Karmen

2024-08-18

Lite för mycket citron. Syran tar över helt om man har mildare plommon.

Ola

2023-09-12

Testa liknande recept

Marshmallowsdessert med plommon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Varm chokladbakelse med vaniljkokta plommon
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga