Cobbler med plommon och mynta
Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Fyllning
600 g urkärnade färska plommon
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad färsk mynta (+ ev extra till garnering)
1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
Deg
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1 msk finrivet citronskal
1 äggula (till pensling)
2 msk råsocker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot möjlkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggulan och pensla med vatten eller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite för mycket citron. Syran tar över helt om man har mildare plommon.
Ola
2023-09-12Menar ni färska plommon eller torkade?
Erik
2021-10-20Hej Erik! Tack för din fråga. Det ska vara färska plommon. Vi har även förtydligat det i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-21