Cobbler med plommon och mynta

3
1
Cobbler med plommon och mynta

Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Cobbler med plommon och mynta

Ingredienser

ca 12 bitar

Fyllning

600 g urkärnade färska plommon
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad färsk mynta (+ ev extra till garnering)
1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Deg

1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1 msk finrivet citronskal
1 äggula (till pensling)
2 msk råsocker

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkprteinfri. byt smör och yoghurt mot möjlkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggulan och pensla med vatten eller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Erik

2021-10-20

Menar ni färska plommon eller torkade?

Redaktionen ICAse

2022-10-21

Hej Erik! Tack för din fråga. Det ska vara färska plommon. Vi har även förtydligat det i receptet. Hälsningar Elina