Cobbler med plommon och mynta
Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Fyllning
600 g urkärnade färska plommon
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad färsk mynta (+ ev extra till garnering)
1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
Deg
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1 msk finrivet citronskal
1 äggula (till pensling)
2 msk råsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En hel matsked fintivet citronskal låter väl du igt mycket! Det motsvarar ju minst 2 citroner…
Jan
2024-09-09Lite för surt 😔 annars god 🥰
Karmen
2024-08-18Lite för mycket citron. Syran tar över helt om man har mildare plommon.
Ola
2023-09-12