Kyckling med valnötter
Ett smakrikt recept med inspiration från det libanesiska köket på kyckling med valnötter. Du gör det av bland annat kyckling, vitlök, citron, lök, pitabröd, valnötter och koriander. Matigt och aptitligt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
6 portioner
2 hela färska kycklingar (à ca 1 kg)
6 vitlöksklyftor
4 dl olivolja
1 1/2 dl färskpressad citronjuice
3 gula lökar
olivolja till formen
3 libabröd eller pitabröd (3 libabröd motsvarar 6 pitabröd)
2 tsk salt
5 dl grovhackad bladpersilja
1 dl grovhackade valnötter
3 msk sumak (eller rivet citronskal)
1 dl grovhackad koriander eller persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag skulle vilja tillaga den här kycklingen utan gluten dvs utan libabröd. Kan man testa med skivor av aubergine, zucchini eller någon form av kålblad?
Frida
2020-10-24Hej Frida! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provat men det låter gott med skivor av aubergine eller zucchini, de kanske behöver penslas med lite olja alternativt marineras för att inte bli för torra i ugnen... Och kålblad låter ju också jättegott! Kålbladen kanske ska kokas som man gör när man gör kåldolmar. Om du testar det så kommentera gärna igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-09