Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré

3
2
Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré

Ett härligt recept på saftig ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré. Du gör den smakrika rätten av bland annat potatis, pumpa, äppelcider, kycklingfilé, äpple och grädde. Mättande och gott!

Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
300 g pumpa
1 dl lättmjölk
50 g smör
salt
svartpeppar
3 palsternackor
250 g pärllök
3 dl äppelcider
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 rött äpple
1 rödlök
150 g sockerärtor
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse till redning

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, grädde och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Mariann

2009-04-13

Mycket gott, och enkelt att tillaga trots att det är många moment. Jag hittade inte pumpa nu, så jag tog några jordärtskockor i moset, det blev mycket gott.

Camilla

2009-03-29

Känns som en klassisk "söndagmiddag". Mättsam! Kycklingen blev saftig och god.

Näringsvärde per portion

Energi 2510 KJ / 601 kCal
Fett 20 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden