Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré
Ett härligt recept på saftig ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré. Du gör den smakrika rätten av bland annat potatis, pumpa, äppelcider, kycklingfilé, äpple och grädde. Mättande och gott!
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
300 g pumpa
1 dl lättmjölk
50 g smör
salt
svartpeppar
3 palsternackor
250 g pärllök
3 dl äppelcider
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 rött äpple
1 rödlök
150 g sockerärtor
2 dl matlagningsgrädde
majsstärkelse till redning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2510 KJ / 601 kCal
Fett20 g
Salt2.3 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, och enkelt att tillaga trots att det är många moment. Jag hittade inte pumpa nu, så jag tog några jordärtskockor i moset, det blev mycket gott.
Mariann
2009-04-13Känns som en klassisk "söndagmiddag". Mättsam! Kycklingen blev saftig och god.
Camilla
2009-03-29