Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré

Ett härligt recept på saftig ciderkokt kyckling med potatis- och pumpapuré. Du gör den smakrika rätten av bland annat potatis, pumpa, äppelcider, kycklingfilé, äpple och grädde. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och pumpa i lika stora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen och pumpan tillsammans med mjölk och smör. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala palsternackor och all lök, skär palsternackorna i 1 cm tjocka skivor.
  3. Koka upp äppelcider och hönsbuljong, lägg i palsternackor, pärllök och kycklingfiléer. Koka sakta ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Lyft upp kycklingen på ett fat.
  4. Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i fina klyftor.
  5. Koka äpplen, lök och sockerärtor ca 2 minuter i buljongen som palsternackor och löken ligger kvar i. Lyft upp grönsakerna på samma fat som kycklingen. Häll grädden i buljongen och koka ihop i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen om det behövs.
  6. Skär kycklingfiléerna i halvor. Servera kycklingfiléerna med grönsaker, sås och potatis- och pumpapuré

För alla

Rätten är gluten- och äggfri men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller ris, använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 300 g pumpa
  • 1 dl lättmjölk
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • 3 palsternackor
  • 250 g pärllök
  • 3 dl äppelcider
  • 4 dl hönsbuljong
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 rött äpple
  • 1 rödlök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • majsstärkelse till redning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2510 kJ / 601 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer