En snabb kycklinggryta är toppen att ha i skjortärmen. Med strimlade kycklinlårfiléer och en gräddig sås gjord med den milda purjolöken, grädde, buljong och lite timjan blir det riktigt smarrigt. Servera med ris och strössla med hackad gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var en populär rätt hos oss,jättegott och enkelt! Nästa gång prova att sätta i vitlök och sambal oelek.
Marie
2014-04-16Hej Ann! Tråkigt att höra. Klart det ska vara bra råvaror i kassen! Gå gärna tillbaka till butiken och reklamera.
Redaktionen
2013-12-06Receptet var bra, men den strimlade kycklingfilén vi fick var HEMSK!! Likadant förra gången! Bara en massa slamsor av fett eller senor, usch! Kommer från Kronfågel, men verkligen inget som rekommenderas! Jag fick slänga allt och ta egna hela kycklingfiléer från frysen.
Ann
2013-12-06