Chorizopasta med oliver
En så enkel rätt men ändå med så många härliga smaker. Tack vare chorizofärsen går det snabbt att få till en smakrik, krämig färssås. Svarta oliver, god pasta och gröna haricots verts på det gör rätten fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2023
Ingredienser
4 portioner
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
500 g färsk chorizo eller chorizofärs
1 tsk olja
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3349 KJ / 802 kCal
Fett42 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tacksam för tidigare kommentarer att färsen var het kryddad. Blandade i 200 gram okryddad blandfärs i chorizofärsen, uteslöt oliverna och stekte med gul lök och en gul paprika i bitar istället. Adderade finkrossade tomater och grädde och sedan en förpackning stora vita bönor. Det gick hem som en variant av chili con carne. Gott, lite stark eftersmak men helt okej. Vi valde även bort pastan mot ris istället, det blev jättebra! Håller med andra att denna färs hör inte hemma i familjekassen.
Anette
2023-10-21Jättegott
Unni
2023-10-20Jättegott. Tillsatte lite delade färska tomater, creme fraiche och lite sriracha, dä vi till skillnad för andra tycker om stark mat
Jörgen
2023-10-20