Linguine med chorizo och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Linguine med chorizo och paprika

Bjud korv med lite hetta i. Chorizo är kryddad med cayenne, paprika och vitlök som här får sällskap av fräst paprika i pastastås med smak av bland annat zucchini. Servera nykokt linguine till denna smakfulla chorizogryta och toppa med haricots verts och knapriga pumpakärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka med bönorna när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
  2. Skär chorizon i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Fräs chorizon och paprikan i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt pastasåsen och låt koka några minuter. Hacka persiljan och strö över.
  4. Servera pastan med chorizopannan, bönorna och pumpakärnorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och sås. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Finns det lite lök hemma är det gott att steka tillsammans med korv och paprika.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta, gärna linguine
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 300 g färsk chorizo
  • 1 gul paprika
  • 1/2 msk olja
  • 2 port pastasås (zucchini och paprika)
  • 1/2 ask färsk persilja
  • 1/2 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3692 kJ / 882 kCal