Pasta pesto med halloumi och tomat

Betyg 4.5 av 5.
83 personer har röstat
7
Pasta pesto med halloumi och tomat

Här är en snabblagad middagsrätt med gyllenstekt halloumi och pasta smaksatt med en krämig basilikapesto. Den salta halloumin gifter sig fint med de krispiga haricot versten och de mjälla babyspenatbladen. Garnera med röda små körsbärstomater så är middagen komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Pasta pesto med halloumi och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
150 g haricots verts (bönor)
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
1 msk olja
1 dl vatten
130 g pesto basilika
salt
peppar
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Halloumi är ju alltid gott. 😋 Skippade bönorna.

Peter

2024-11-24

Enkelt att göra och gött. Kan rekommenderas

Benedikt

2024-10-08

För mycket pesto för min smak

Therése

2023-03-14

Näringsvärde per portion

Energi3236 KJ / 773 kCal
Fett44 g
Salt4.9 g
Kolhydrater58 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta pesto med majs och halloumi
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap med halloumisallad
Betyg 3.1 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumipasta med majs
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumigryta med jordnötssås
Betyg 4.2 av 5.
201 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloumipasta med ärtor och soltorkad tomatcrème
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga