Pasta pesto med halloumi och tomat
Här är en snabblagad middagsrätt med gyllenstekt halloumi och pasta smaksatt med en krämig basilikapesto. Den salta halloumin gifter sig fint med de krispiga haricot versten och de mjälla babyspenatbladen. Garnera med röda små körsbärstomater så är middagen komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali)
150 g haricots verts (bönor)
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
1 msk olja
1 dl vatten
130 g pesto basilika
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3236 KJ / 773 kCal
Fett44 g
Salt4.9 g
Kolhydrater58 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halloumi är ju alltid gott. 😋 Skippade bönorna.
Peter
2024-11-24Enkelt att göra och gött. Kan rekommenderas
Benedikt
2024-10-08För mycket pesto för min smak
Therése
2023-03-14